Úvodní stranaAktuální článkyMercedes Benz SL (2012)
KALKULACE
DOVOZ VAŠEHO
VOZU SPOČÍTAT
HLÍDAT EMAILEM
NABÍDKU
VOZŮ HLÍDAT

Mercedes Benz SL (2012)

Pomalu se odhalují další detaily novinky u Mercedesu - Mercedes Benz SL kupé. Na co se můžeme těšit a čím by mohl překvapit?

Příští Mercedes-Benz SL kupé bude charakteristický vyšším výkonem, nižší hmotností a pak ještě několika specialitami navíc. 

Několika málo novinářům se už podařilo vidět ho na vlastní oči. Při  Auto Show v Los Angeles umožnil Mercedes několika vybraným prohlédnout si tuto žhavou novinku. Zakázáno bylo ale fotit a pořizovat videa, takže to vypadá, že my ostatní si na něj počkáme až do ledna příštího roku, kdy by měl být poprvé oficiálně k vidění na autosalonu v Detroitu.

Co víme je, že auto bude mít karoserii téměř celou z hliníku. To snižuje o 110 kilogramů jeho hmotnost, zatímco celkové úspory hmotnosti oproti předchozímu modelu budou více než 300 kilogramů. Magnesium a vysoce pevná ocel tvoří zbytek karoserie. Bude tak zachována pevnost a dle Mercedesu to neubere dynamiku a rychlost. Při výrobě je použita široká paleta možností spojení dílů karoserie, včetně svařování, lemování, lepení a nýtování. Výsledek, podle Mercedesu, podpoří vysokou pevnost, tím pádem velkou bezpečnost a nízké vibrace.

Mezi speciality tohoto modelu patří Magie Vision Control. Pod tím si můžeme představit speciální systém ostřikování čelního skla. Ostřik skla bude prováděn přes stěrače těsně před lištu. Řidiče tak nebude nepříjemně obtěžovat voda na čelním skle, která zhoršuje viditelnost.

Další zajímavým vybavením a dá se říct i novinkou je systém reproduktorů FrontBass, který bude umístěn v přední části ve volném prostoru na nohy (na rozdíl od klasického umístění ve dveřích). Reproduktory tak využijí k rezonanci prostor pro nohy. Firma tvrdí, že to vede k mnohem jasnějšímu zvuku systému.

Očekáváme, že další snímky a informace by měly vyjít před výstavou v Detroitu. Tak uvidíme, zda se máme na co těšit.